Kozlov guláš

gul4

Čo k tomu potrebujeme

1 fľaša svetlého Veľkopopovického Kozla 10,
400 g hovädzieho mäsa alebo zveriny,
1 malú čerstvú červenú papriku,
4 paradajky,
2 väčšie cibule,
1 kocku mäsového bujónu,
2 lyžičky sladkej mletej papriky,
2 lyžice oleja,
2 lyžice zemiakového škrobu,
soľ,
rasca

Postup

Na kocky nakrájame mäso aj papriku. Nasekáme cibuľu a na malom množstve oleja ju spolu s mäsom a paprikou orestujeme. Akonáhle získajú všetky ingrediencie farbu, zaprášime ich dostatočným množstvom mletej papriky, pridáme rascu, kocku bujónu, prilejeme pivo a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Do gulášu prilejeme asi 1 liter vody s rozmiešaným škrobom a krátko povaríme. Dochutíme podľa potreby a podávame s cestovinami a vychladeným pivom.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *