Na knedlíčky:
200 g mletého hovädzieho mäsa,
200 g mletého bravčového mäsa,
4 lyžice strúhanky,
2 lyžice strúhaného syra,
1 lyžica postrúhanej cibule,
1 strúčík rozotretého cesnaku,
1 vajce,
soľ,
olej
Na omáčku:
1 cibuľa,
2 lyžíce tuku,
1 1/2 lyžíce múky,
trocha rajčiakového pretlaku,
soľ‘,
3 zrnká čiemeho korenia,
bobkový list,
štipka cukru,
vývar
Príprava omáčky:
Na tuku zapeníme do ružova cíbuľu, poprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom a rozmiešame. Pridáme rajčiakový pretlak, sol’, celé čierne korenie, cukor a bobkový list. Pomaly varime asi pol hodiny.
Príprava knedličiek:
Medzitým z mäsovej zmesi, vajca, syra a polovice strúhanky sformujeme menšíe knedličky, zľahka obalíme v strúhanke, opražíme na oleji, preložíme do hotovej omáčky a povaríme asi 15 minút. Podávame so špagetami, pripadne s makarónmi.