Bryndzové pirohy

Potrebujeme

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Najlepšie deň vopred.
  2. Najemno postrúhame.
  3. Z múky, vajca, soli, vody, 2 PL postrúhaných uvarených zemiakov urobíme cesto.
  4. Rozdelíme na dve polovice a necháme postáť cca 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme plnku . Zbytok postrúhaných zemiakov, bryndzu a maslo vymiešame na plnku.
  6. Mierne osolíme. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou.
  7. Cesto preložíme a pritlačíme kraje vidličkou. Mám aj formičku na pirohy, ale akosi mi to takto lepšie pasuje 🙂Bryndzové pirohy
    Bryndzové pirohy 1
  8. Pirohy varíme v dostatočnom množstve vody, do ktorej sme pridali 1 PL oleja a trochu soli.
  9. Keď pirohy zovrú, ešte ich krátko povaríme cca 5-7 minút.
  10. Po vybratí z vody ich opláchneme vlažnou vodou.Bryndzové pirohy 2
  11. Slaninu pokrájame na drobné kocky a popražíme.
  12. Polejeme nimi pirohy na tanieri a pridáme kyslú smotanu, prípadne kôpor, pažítku, cibuľku ( popraženú), kto čo má rád.

Bryndzové pirohy 3

Zdroj. www.najrecept.sk