Mrkvová torta

 

Čo k tomu potrebujeme
Korpus

5 vajec
20 dkg prṚkového cukru
2 vanilkové cukre
30dkg strúhanej mrkvi
8dkg orechov
2 lyžžice strúhanky
1/2 prᚹku do pečiva
2,5 lyžžice kakaa
čokoládu na polevu
tuk a hrubú múku na vymastenie formy

Postup

Najprv spolu vyšľaháme vajcia s prṚkovým cukrom, vanilkovým cukrom a s dvoma lyžžicami kakaa. Postupne pridáme orechy,
strúhanú mrkvu a prṚok do pečiva

Vššetko vyššľaháme a dáme do vymastenej a vysypanej formy. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry (asi 250 °C). Na tejto teplote
pečieme 15 minút a potom stiahneme na 150 °C a necháme eššte dopiecť. Celkovo sa pečie 30 až 35 minút. Treba vyskúššať.
Po upečení polejeme čokoládovou polevou a pred podávaním môžžme ozdobiť šľahačkou.